PRODUK TERAPI D'MATA

 CERMIN MATA AJAIB


HARGA KINI : RM35.00 SEUNIT
(Termasuk Pos Laju Satu Malaysia)
TERAPI  MATA ANDA
DENGAN
CERMIN MATA Terapi D’ MataAdakah anda mengalami rabun jauh (myopia), rabun dekat (hyperopia), astigmatisme, sindrom visi komputer atau katarak?  Setiap kali periksa mata dan menukar cermin mata adakah `power’ kanta (lens) cermin mata baru anda semakin bertambah?

Jika jawapanya YA, jadi anda memerlukan cermin mata lubang jarum  (pinhole glasses). Anda boleh DAPATKAN cermin mata lubang jarum  dengan MEMBELI Cermin Mata Terapi D’ Mata sekarang daripada kami. 


KEBAIKAN CERMIN MATA Terapi D’ Mata :

1.      Membantu Mengurangkan Masalah Rabun jauh, 
    Rabun Dekat, Myopia Dan Astigmatism (silinder).
2.      Selamat Digunakan
3.      Tak Perlu Pakai Ubat Titik atau Makan
4.      Tidak Perlu Preskripsi Doktor
5.      Tidak Perlu Periksa Mata
6.      Tidak Perlu Lasik Mata
7.      Mengurangkan 'Power' Cermin Mata Atau 
    Kanta Sesentuh (Contact Lens).
8.      Memperbaiki Pengelihatan Mata Anda
9.      Hanya Beli Sekali Selagi Tidak Rosak
10.    Rekabentuk Moden Dan Menarik
11.    Boleh Digunakan Sebagai Cermin Mata Penapis UV 
    Dari Komputer
12.    Terlalu Murah Sangat Lebih Murah Dari Cermin 
    Mata Berkanta
13.    Dapat Mengurangkan Power Cermin Mata Rabun Anda
14.    Sesuai Untuk Membaca Atau Melayari Internet.
15.    Mengelak Mata Rabun Bertambah Rabun
16.    Boleh Diguna Sesiapa Saja

KENAPA ANDA PERLUKAN CERMIN MATA TERAPI D’MATA ? 
Cermin Mata Terapi D’ Mata ini direka khusus untuk mereka yang memakai cermin mata atau kanta sesentuh (contact lens) kerana rabun jauh, rabun dekat, dan Astigmatism (silinder).  Ia membantu memperbaiki daya penglihatan yang lemah bagi semua golongan termasuk kanak, remaja dan orang dewasa.  

Sejak anda menggunakan cermin mata kerana masalah rabun dan sebagainya, cermin mata anda menjadi semacam `tongkat’ pada mata anda.  Akibatnya anda terlalu bergantung pada cermin mata, daya penglihatan anda semakin lemah.  Kelemahan dari cermin mata biasanya adalah cermin mata perlu diganti apabila pengelihatan semakin lemah kerana rabun atau Astigmatism (silinder) yang bertambah dengan kata lain `power’ cermin mata semakin bertambah. Dengan menggunakan Cermin Mata Terapi D’ Mata membantu menjadikan penglihatan anda pulih secara beransur-ansur.

Rehatkanlah Mata Anda Untuk Sementara Waktu
Sejak anda bangun hingga tidur semula, mata anda tidak berhenti menjalankan tugasnya. Disamping menggunakan Cermin Mata 
Terapi D’ Mata untuk memperbaiki daya penglihatan, anda juga perlu banyak merehatkan mata anda.  Cara terbaik adalah rehatkan diri anda, letakkan kedua belah tapak tangan anda diatas meja dan tekapkan mata anda pada tapak tangan anda.  Pada masa yang sama cuba rehatkan minda anda.  Jangan kerap menggosok mata dengan tangan kerana ini boleh mencederakan mata.


Ketika di hadapan `monitor’ komputer dan membaca, cuba rehat sebentar dengan mengalihkan pandangan anda ketempat lain atau tempat yang jauh.  Menatap sesuatu dalam masa yang lama boleh menyebabkan tekanan pada mata anda.

Setelah beberapa minggu menggunakan Cermin Mata 
Terapi D’ Mata , jalankan juga latihan mata yang disarankan, anda akan dapati daya penglihatan anda beransur-ansur lebih jelas dari sebelumnya.

CARA MENGGUNAKANNYA
Ikuti langkah-langkah di bawah ;
1. Pakai Cermin Mata Terapi D’ Mata
2. Pejam mata selama 10 saat
3. Lakukan gerakan mata dengan mata terbuka dan gerakan mata anda kekiri dan kekanan sebanyak10 kali
4. Secara perlahan-lahan gerakan anak mata mengikut arah pusingan jam sekali dan melawan pusingan arah jam sekali
5. Pejam celikan mata anda beberapa kali untuk membenarkan otak menyelaras fokus pada mata
6. Mula gunakan Cermin Mata 
Terapi D’ Mata, kalau rabun jauh guna untuk melihat objek jauh, kalau rabun dekat lihat objek yang hampir seperti membaca, dsb.AMARAN!
Produk ini tidak sesuai untuk dipakai semasa memandu kenderaan, aktiviti / sukan lasak, kerja berat, dan seumpamanya.  Gunakannya semasa tidak mengendalikan atau mengawal peralatan mesin, enjin, motor elektrik, kenderaan bermotor  dan peralatan merbahaya.

Tempoh Masa Penggunaan Cermin Mata
 Terapi D’ Mata 
1. Minggu pertama ~ pakai 1/2 jam sehari (untuk membaca,  
    menonton TV, dsb)
2. Minggu kedua ~ tambah kepada 1 jam sehari
3. Minggu ketiga ~ tambah kepada 2 jam sehari, dan seterusnya

Semakin lama tempoh penggunaanya ia lebih baik bagi penurunan atau pemulihan pengelihatan, masa minima 1-3 bulan untuk penurunan rabun jauh, rabun dekat serta Astigmatism (silinder).
  
free glitter makerpicasion.com

glitter text gif maker

free glitter maker

KLIK SINI UNTUK TEMPAHAN


Prinsip Cermin Mata Terapi D’ Mata
Secara umumnya Cermin Mata 
Terapi D’ Mata  kelihatan seperti cermin mata hitam biasa. Tetapi bila dilihat dari jarak dekat secara teliti, anda akan mendapati beberapa barisan lubang jarum (kecil), berada pada kedudukan tertentu secara betaburan.

Bagi anda yang memiliki masalah atau ketidakselesaan daya penglihatan sama ada rabun jauh (myopia), rabun dekat (hyperopia), atau Astigmatism (silinder), anda akan dapat membuktikan sendiri kebenaran prinsip asas cermin mata Terapi D’ Mata  ketika melihat atau membaca tulisan yang tidak dapat anda lihat secara jelas dengan mata tanpa bantu cermin mata lensa anda.  Dengan memakai cermin mata Terapi D’ Mata  anda akan dapat melihat objek dengan jelas meskipun tanpa menggunakan cermin mata berkanta. Ini membuktikan dengan memakai cermin mata Terapi D’ Mata, akan menjandikan otot mata anda fokus sehingga imej (bayangan objek) jatuh tepat di titik retina dan dengan itu anda boleh melihat objek dengan jelas.

Terapi hanya perlu dilakukan untuk mengatasi masalah pengelihatan atau ketidakselesaan mata anda dengan memakai cermin mata Terapi D’ Mata  ketika di hadapan `monitor’ komputer atau membaca secara berterusan selama 15-30 minit setiap hari, sehinggalah diharapkan akan menguatkan secara semulajadi otot mata yang telah lemah.

Gambar  Rajah 1

Untuk memahami bagaimana Cermin Mata Terapi D’ Mata  berfungsi, anda harus tahu sebab kenapa daya penglihatan anda menjadi lemah. Berikut beberapa penjelasan dari gambar  rajah 1 di atas.


Terdapat 2 jenis otot mata yang melingkupi dari retina mata anda. Salah satunya kita sebut dengan otot Astigmatism (silinder), berfungsi untuk menekan retina dan menjadikan lebih tebal. Satu lagi disebut dengan otot radikal dan fungsinya untuk menarik retina supaya menjadi tipis.


Dibahagian depan mata terdapat sebuah retina. Imej dipindah keatas penerima yang terdapat di bahagian belakang melalui retina. Sewaktu anda melihat objek yang dekat, otot Astigmatism (silinder) akan menekan dan otot radikal akan mengembang, sehingga menjadikan retina lebih tebal dan membawa retina lebih dekat dengan penerima, maka objek akan difokus di atas penerima. Ketika anda melihat objek yang jauh, otot radikal akan mengembang, menjadikan retina lebih tipis dan menjauhi dari penerima. Dengan begini objek akan difokus di atas penerima.

Daya penglihatan yang lemah biasanya disebabkan oleh cara membaca yang tidak betul, makanan yang tak berkhasiat, tekanan (stress), pencemaran alam dan penyakit berkaitan mata.  Ada beberapa tekanan yang menyebabkan otot mata menekan secara tidak normal, mengakibatkan objek-objek tidak dapat difokuskan keatas penerima secara tepat. Ini menyebabkan daya penglihatan menjadi lemah, seperti rabun jauh, rabun dekat dan Astigmatism (silinder).

Tekanan ke atas otot mata juga akan menyekat aliran darah dan menyebabkan otot-otot mata dan komponen mata yang lain tidak mendapat zat (nutrient) yang sepatutnya diperolehi mata.  Oleh itu merehatkan mata anda ketika letih adalah sangat penting.

Cermin Mata Terapi D’ Mata akan merehatkan mata anda dengan mengalihkan tekanan yang dialami setiap hari. Pada masa yang sama, lubang jarum atau rongga cermin mata Terapi D’ Mata membuat mata anda fokus tanpa memberatkan kerja otot mata anda.

Cermin Mata Terapi D’ Mata  mengurangkan pancaran cahaya yang masuk dan menambah fokus pada mata anda, sehingga membuat objek terfokus sesuai dengan pembesaran yang sesuai.


Gambar Rajah 2
Cermin Mata Terapi D’ Mata dibuat khusus untuk mereka yang memakai cermin mata atau kanta sesentuh (contact lens) kerana rabun jauh, rabun dekat, dan Astigmatism (silinder). Dapat memperbaiki daya penglihatan yang lemah bagi semua golongan termasuk kanak-kanak, remaja dan orang dewasa. Bahkan orang tua sekalipun. Pada dasarnya, sejak anda menggunakan cermin mata, cermin mata anda menjadi semacam tongkat pada mata anda. Akibat anda terlalu bergantung pada cermin mata anda, daya penglihatan anda semakin lemah. Kemudian kekuarangan dari cermin mata adalah cermin mata perlu diganti apabila mata anda makin lemah kerana rabun jauh/dekat atau Astigmatismnya (silinder) bertambah.

Meggunakan Cermin Mata Terapi D’ Mata Insya Allah akan membantu merawat dan menjadikan penglihatan anda pulih secara beransur-ansur.

Cermin Mata Terapi D’ Mata tidak menunjukkan kesan keajaibannya jika digunakan dalam masa sehari.  Bagi anda yang memakai cermin mata,  mata telah menjadi lemah selama bertahun-tahun akibat bergantung kepada cermin mata semata-mata.  Daya penglihatan anda yang jelas pada awal memakai cermin mata ini adalah hasil sementara.  Cermin mata berkanta adalah sebagai alat untuk melihat sesuatu lebih jelas dan bukan untuk merawat masalah pengelihatan.

Mata anda akan terbiasa fokus dengan penggunaan harian Cermin Mata Terapi D’ Mata melalui rehat mata dan latihan fokus pada mata.


      RM35.00  Sahaja      
Termasuk Pos Laju

JANGAN LEPASKAN PELUANG INI.

CEPAT BUAT PESANAN ANDA SEKARANG
STOK TERHAD
SIAPA CEPAT DIA DAPAT

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

CARA MEMBUAT PEMBELIAN
Pembelian boleh dibuat secara pesanan melalui SMS atau e-mail. Sila ikuti 3 LANGKAH berikut untuk membuat tempahan secara SMS atau e-mail.

1). SMS/TELEFON/E-MAIL  dahulu  (H/P No. : 0137724338) sebelum membuat belian bagi  menyemak stok barang.   Jika sah barang ada dalam stok terus langkah 2  untuk membuat        pembayaran.

2). Bayaran tunai  hendaklah di bank-in / transfer ke dalam salah satu akaun  di bawah ;
Bank Islam Malaysia Bhd.  (BIMB)
Nama : Amir Bin Yem
No. Akaun : 01-032-02-007419-7

                         ATAU


Bank Muamalat Malaysia Bhd. (BMMB)
Nama : Amir Bin Yem
No. Akaun : 0106-0037278-72-8

                         ATAU

Maybank Bhd. (MBB)
Nama : Amir Bin Yem
No. Akaun : 15146-3155-780

3). KEMUDIAN SMS/Whatsapp/e-mail :
Taip mesej SMS/Whatsapp/e-mail seperti FORMAT di bawah :

(Kuantiti)/RMxxx/Tarikh/Masa/Nama Bank/Nama Penuh/Alamat POS/No. Handphone

CONTOH : SMS/Whatsapp/e-mail :  (1)/RM35.00/100811/10.35am/BIMB/ Ahmad Bin Amin/No.11, Jln Lama, Taman Maju, 83000 Batu Pahat, Johor/0137574554

Sila Hantarkan Samada Melalui :
 SMS  :  013-772 4338 / 011-2665 7805 
ATAU
  Whatsapp  : 011-2665 7805
ATAU
 e-mail : amirmohyem@gmail.com


CARA PENGHANTARAN
BAYARAN YANG TELAH SAH/JELAS ;
SEBELUM JAM 12.00 TGH.
BARANG AKAN DI POS PADA HARI YANG SAMA. 
SELEPAS JAM 12.00 TGH.
BARANG AKAN DI POS PADA HARI BERIKUTNYA

BARANG AKAN DIPOS
KE ALAMAT TUAN/PUAN SECEPAT MUNGKIN.
INSYA ALLAH AKAN DITERIMA OLEH TUAN/PUAN :- 
* SEMENANJUNG 3-5 HARI BEKERJA
* SABAH/SARAWAK 5-7 HARI BEKERJA.


KAMI DAHULUI RIBUAN TERIMA KASIH
DIATAS KESUDIAN TUAN MEMBELI DENGAN KAMI.